Rychlé vyhledávání

Reklama

ÈEZ je filuta - Tarif COMFORT

První výskyt: 05.2007

Text hoaxu

ÈEZ pøipravil jednoduchý trik, kterým vydìlá desítky miliónù mìsíènì ÈEZ desítky miliónù mìsiènì pochopitelnì nevytáhne z nikoho jiného ne¾ z obèanù Èeské republiky.

Trik je velice jednoduchý. Ka¾dý odbìratel elektrické energie pøed èasem dostal od svého milovaného ÈEZu bro¾uru Oran¾ový prùvodce. Bì¾né kecy na kvalitním papíøe jste asi zahodili stejnì jako vìt¹ina ostatních. Zásadní chyba, která z va¹í kapsy pøihraje ÈEZu zbyteènì témìø 150 Kè roènì, které nemusíte platit. V oné oran¾ové bro¾uøe je toti¾ kdesi napsáno, ¾e vás vá¹ milovaný dodavatel oran¾ové energie automaticky pøesunul do tarifu COMFORT.

Co je to takový COMFORT made in ÈEZ?

Tento tarif prý obsahuje "¹irokou ¹kálu doplòkových slu¾eb". Za místní hovorné si mù¾ete zavolat na zákaznickou linku! Mù¾ete vyu¾ívat nìkterou z forem elektronické fakturace. V cenì je i písemná korespondence s ÈEZem...

Co v¹ak dìlat, pokud máte na chatování jiné kamarády ne¾ ÈEZa? Tarif Basic vás vyjde roènì o 142,80 Kè levnìji pøi stejných cenách elektrické energie.

Jak tyto peníze u¹etøit a jak pøedev¹ím zabránit úplnì zbyteèné podpoøe milovaného monopolisty, který vyplácí tak pìkné roèní odmìny na¹im milovaným èlenùm jeho dozorèí rady?

Zákaznická linka ÈEZu je 840 840 840. Mìla by stát místní hovorné. Na tomto èísle se mù¾ete s tarifem COMFORT rozlouèit.

Pokud to neudìláte, podporujete ÈEZ trik: Oproti minulému pøed COMFORTNÍMU období ÈEZ díky COMFORT triku získává od ka¾dého miliónu odbìratelù navíc naprosto bezpracnì 12 miliónù korun ka¾dý mìsíc.
Kolik je asi v ÈR odbìratelù,kteøí se automaticky stali èleny onoho COMFORTního klubu, ani¾ o tom vìdí?

Vidìl bych to tak na tøi milióny...
ÈEZ je filuta
http://pardubice.bloguje.cz/img/cez1.jpg
ÈEZ je ¹ibal
http://pardubice.bloguje.cz/img/cez2.jpg
repro z oficiálních materiálù firmy ÈEZ Firma ÈEZ má jistì zájem na solidním informování v¹ech svých zákazníkù.

Bude tedy jistì vdìèná i za to, kdy¾ o tomto COMFORT triku budete informovat své pøátele.

Neplatí¹ zbyteènì?

Vyjádøení odborníka nebo zainteresované osoby

Kvìten 2007:

E-mailovou formou se zaèala ¹íøit nepravdivá informace o nových produktových øadách pro zákazníky Skupiny ÈEZ.

Nabídka Skupiny ÈEZ byla od 1. ledna 2007 roz¹íøena o nové dvì produktové øady, a to Basic a Exclusive. Stávající nabídka produktù byla marketingovì pojmenována jako øada Comfort.

Tyto øady se li¹í rozsahem zdarma poskytovaných podpùrných slu¾eb a cenou. V¹em zákazníkùm zùstala od 1. 1. 2007 zachována toto¾ná cena a nabídka slu¾eb, jakou mìli pøed zavedením nových produktových øad - tedy cena a nabídka odpovídající øadì Comfort. Bez svolení zákazníka se tak nezmìnil ani rozsah obsluhy, na který byl zvyklý a který je zakotven do uzavøené smlouvy, ani nedo¹lo ke zmìnì ceny.

Zákazníci novì získali mo¾nost zvolit si i øadu "Basic", díky ní¾ mohou uspoøit 120 Kè roènì. V rámci této øady je zpoplatnìno pøípadné vyu¾ití call centra nebo obchodních kanceláøí, zdarma je komunikace pøes internet a písemná korespondence.

V rámci øady Exclusive mohou zákazníci vyu¾ívat poradenské slu¾by, napø. specializované poradenství. Mìsíèní navý¹ení pevné ceny elektøiny je 15,- Kè v pøípadì domácností.

O nabídce nových produktù a slu¾eb jsme informovali nejen v Oran¾ovém prùvodci, který obdr¾el ka¾dý zákazník ze segmentu domácností do schránky, ale i prostøednictvím mediální kampanì. Stejné informace zákazník obdr¾el i na na¹ich kontaktních místech.

E-mail tedy vychází z nesprávného pochopení nových produktových øad (z domnìnky, ¾e dosud zákazníci vyu¾ívali slu¾by v rozsahu a cenì Basic, a k 1. 1. 2007 byli pøevedeni na slu¾bu Comfort). Ve skuteènosti k nièemu takovému nedo¹lo.

Ivo Mì¹»ánek
mana¾er komunikace ÈEZ
ZDROJ: WWW.CEZ.CZ


28.8.2007

Dobrý den,

problematika je opravdu slo¾itá a její pochopení není pro laiky pøeci jen jednoduché. Souvisí s tím, ¾e faktura za elektøinu se skládá z mnoha polo¾ek. Pokusím se ji osvìtlit co mo¾ná nejjednodu¹eji

ÈEZ Prodej zavedl od roku 2007 pro zákazníky z øad domácností tøi produktové øady.
- Comfort
- Basic
- Exclusive

Souèasnì do¹lo v dùsledku nárùstu velkoobchodních cen elektøiny i ke zvý¹ení celkových cen elektøiny pro domácnosti (vèetnì regulovaných plateb za distribuci, které stanovuje Energetický regulaèní úøad) prùmìrnì o 7,6 % (v distribuèním území E.ON vzrostla o 8,7 % , v pøípadì PRE o 7,9 %).

Celkové navý¹ení cen elektøiny je prùmìrné a projevilo se u v¹ech produktù ve v¹ech produktových øadách, a to u v¹ech slo¾ek ceny elektøiny, ze kterých se cena elektøiny pro koncové zákazníky skládá, v pøípadì silové elektøiny tedy u Pevné mìsíèní ceny, Vysokého i Nízkého tarifu.

Tyto zmìny v¾dy respektují navý¹ení nákladù v jednotlivých èástech, ze kterých se tarif skládá a nemají souvislost se zavedením produktových øad pro zákazníky od roku 2007, kterým jsme v rámci zvy¹ování nabídky slu¾eb umo¾nili oproti standardním tarifùm u¹etøit èi naopak vyu¾ít vy¹¹ího rozsahu slu¾eb. K vyèíslení úspory/navý¹ení ceny nebylo mo¾né pou¾ít jinou polo¾ku ne¾ Pevnou cenu, proto¾e v¹echny ostatní jsou kalkulovány dle poètu spotøebovaných MWh. Je to stanoveno i proto, aby i zákazníci s nízkou spotøebou obdr¾eli významnou slevu oproti celkové platbì, co¾ by pøi slevì na MWh neplatilo.

ÈEZ je pod obrovskou veøejnou kontrolou, nemù¾e si dovolit (a ani vteøinu jsme takto nikdy neuva¾ovali) postupovat zpùsobem, který naznaèuje anonymní autor zmínìného e-mailu.

Produktová øada Comfort zachovává rozsah slu¾eb na stejné úrovni pøedcházejícího období a stejnou úroveò ceny pøi zapoètení shora uvedeného zvý¹ení ceny

Produktová øada Basic má ni¾¹í rozsah slu¾eb, za vybrané po¾adavky øe¹ené pøes call centrum popø. pøes zákaznická centra zákazník platí navíc dle speciálního ceníku (jeden po¾adavek za 35 resp. 50 Kè bez DPH. Na základì takto sní¾eného rozsahu obsluhy je pak zákazníkùm poskytnuta sleva ve vý¹i 10 Kè mìsíènì oproti øadì Comfort, a to formou ni¾¹í Pevné mìsíèní ceny. U této produktové øady je také zvý¹ení ceny men¹í ne¾ prùmìrné. Ceny u VT a NT rostly obdobnì jako u øady Comfort.

Produktová øada Exclusive nabízí zákazníkùm nadstandardní slu¾by pøedev¹ím v oblasti specializovaného poradenství, cena elektøiny je v¹ak v tomto pøípadì vy¹¹í, a to o 15 Kè oproti øadì Komfort.

Eva Nováková
tisková mluvèí
CEZ, a. s.,
Duhova 2/1444, 140 53 Praha 4

Doplòující odkazy


Adresa stránky: http://www.hoax.cz/retezove-emaily/cez-je-filuta---tarif-comfort/
Alternativní odkaz: http://www.hoax.cz/index.php?section=retezove-emaily&action=hoax_detail&id=693

Na¹i partneøi

Týdny mediálního vzdìlávání - NA PRAVDÌ ZÁLE®Í
Projekt E-Bezpeèí
MANIPULÁTOØI.CZ
Internetem Bezpeènì
Konference SECURITY
Hustej INTERNET
NE©LAPE.CZ - NE©LAPE Vám poèítaè? Odvirování PC, zrychlení poèítaèe, ...
Viry.cz
PARANOIA.CZ
AVAST!
Check Point
Safer Internet
ToolStore - Náøadí, nástroje, pomùcky, no¾e, kvalitní rukavice

Podpoøte nás

Bitcoin:
Bitcoin: 183jkMBfXdzYzK93vUPmrchohjLtLb3sDn
Bitcoin adresa:
183jkMBfXdzYzK93vUPmrchohjLtLb3sDn

Ikona pro Vás

HOAX.cz

Hoax.cz je archivován

WebArchiv - archiv èeského webu

Doporuèujeme

ZvolSi INFO - Surfaøùv prùvodce po internetu
No More Ransom! Dekryptovací nástroje.
Právì dnes
RigoloKids - kvalitní dìtské obleèení a doplòky z prémiových materiálù
Antivirové centrum
ER.cz - Pøesmìrování pro Vá¹ web zdarma
CZilla
soom.cz
IMPROVE ACADEMY s.r.o.
Holièství, pánské kadeønictví v Tøebíèi
Vèelaøství ©paèek - kvalitní med a vèelí produkty
Jógové studio Marcel Tøebíè Havlíèkovo náb. 37
JÓGA TØEBÍÈ Jógové centrum v Tøebíèi.
Jóga s Pepou pro zaèáteèníky a pokroèilé