Rychlé vyhledávání

Reklama

Od Dr.Erik Russel (20120820)

První výskyt: 08.2012

Text hoaxu

Od Dr.Erik Russel


Jsem Dr. Erik Russel z Harlsden, North West London, tady v Anglii. Pracuji s UBS Investment Bank. Píši vám z mé kanceláre, která bude mít obrovský prínos pro nás oba. V mém oddelení, je vedoucí nouzi dluhu výzkumu, jsem zjistil, opuštené cástku ve výši Kc 15, 400.000.00 (patnáct milionu ctyri sta tisíc Velké British Pounds) v úctu, který patrí panu, Stephen Richard, muž, který americká firma prišel o život pri leteckém neštestí spolu s celou svou rodinou.

Volba Vás kontaktovat se vzbudila z geografické povahy, kde žijete, obzvlášte vzhledem k citlivosti transakce a duvernost zde. Nyní náš bankovní bylo cekání na nekterý z príbuzných prijde-až k tvrzení, ale nikdo nemá delat. Osobne jsem byl neúspešný pri rozmistování príbuzným, protože jsem znovu funkci, mám usilovat o váš souhlas k vám jako další príbuzný / Bude príjemce, aby zemrelého tak, že výtežek z tohoto úctu ocenen (patnáct milionu ctyri sta tisíc velkých britských librách ) muže být vyplacena na vás.

To bude vyplacena, nebo sdílená v techto procent, 60% pro me a 40% na you.I se zajištené veškeré nezbytné právní dokumenty, které mohou být použity pro zálohování toto tvrzení jsme tvorby. Všechno, co potrebujete, je vyplnit vaše jména na dokumenty a legalizovat to u soudu dokázat, jste zde jako oprávnený príjemce. Všechny Žádám nyní je vaše uprímná Co-operace, duvernosti a Trust k tomu, aby nás videt tuto transakci prostrednictvím. Já vám zarucit, že to bude popraven za legitimní usporádání, které bude chránit vás z jakéhokoli porušení zákona.

Prosím, uvedte mi následující: jak jsme nekolik dní spustíme ji projít. To je velmi URGENT PROSÍM.

1. Celé jméno
2. Císlo svého mobilního telefonu
3. Vaše adresa bydlište
4. Vaše Vek:

Tyto informace umožní mi nahrát vaše data na náš bankovní databáze promítnout do bankovního systému, síte, které jste jmenoval další príbuzný / bude príjemcem tohoto fondu, a já vás o tom, jak otevrít komunikaci s bankou a ucinit nároky na další predávání financních prostredku na bankovní úcet ve vaší zemi, prosím, na vedomí, že máme pár dní na provedení této dohody bude Vaše milá a rychlá reakce velmi ocenují.

Když jsem obdržel požadované informace, které jsem se vám poskytne rádný proces uzavrení této transakce bez zbytecného odkladu. Prosím odstrante tuto zprávu, pokud nemáte zájem. Jeden vášnivý odvolání udelám pro vás je, abyste o této záležitosti s nikým, pokud máte nejaké duvody pro odmítnutí této nabídky, prosím, prosím, a znicit tuto zprávu jako každý únik techto informací bude špatné pro me vzhledem k mé pozici zde banky.

S pozdravem,
Dr.Erik Russel.
Soukromá císlo: +447035933676
Soukromé E-mail: dr_russelerik@hotmail.com

Princip podvodných dopisů - SCAM 419

Podvodná skupina rozešle obdobné podvodné dopisy na milióny adres. Pisatel(ka) se většinou vydává za Nigerijského občana, ale nebývá žádnou výjimkou i jiná země.
Cílové adresy jsou posbírané z mnoha různých zdrojů po celém světe. Podvodné gangy mohou využít vlastní nástroje pro sběr adres nebo některou databázi koupit.

Pak už stačí jen čekat, až se někdo na podobný e-mail nachytá. Přestože se to zdá neuvěřitelné, počet naivních lidí, které zláká snadná vidina bohatství, bývá několik procent. Mezi nimi jsou i lidé s vyšším vzděláním, doktoři a právníci.

Jakmile oběť odpoví, podvodníci s vyžádají potřebné informace, aby mohli transakci uskutečnit. Pokud je dotyčná osoba nedůvěřivá, mají podvodníci pro ni připraveny falešné dokumenty, certifíkáty, zfalšovaná potvrzení třetích stran, údajně zapojených do obchodu a nechybí ani připravené internetové stránky falešných bank nebo fiktivních přepravních společností, na nichž si nedůvěřivá oběť může "ověřit" podstrčené informace.

Plánovaný převod peněz se z nějakého fiktivního důvodu nepovede a podvodníci začnou tahat z oběti peníze na nečekané výdaje - různé poplatky a úplatky. Případně jsou požadovány různé doklady a informace. Vše trvá tak dlouho, dokud je postižený ochotný platit.

V některých případech se stalo, že zločinci žádali oběť o návštěvu Nigérie nebo jiné země k dokončení transakce. Zde pak dojde k setkání falešnými nebo se zkorumpovanými úředníky. Postupně se začnou se objevovat další problémy a pro jejich vyřízení je potřeba uhradit další poplatky. Pokud se oběť snaží z obchodu vycouvat, bývá různě vydírána. V některých případech byla dokonce i zavražděna.

Na podvodné dopisy nedoporučuje reagovat, protože se tím potvrdí funkčnost adresy a na ni pak mohou být zasílány další podvodné nabídky, falešné loterie a podobně.
Rozhodně se vyvarujte zasílání různých soukromých údajů, čísla pasu nebo dokonce jeho fotokopií, protože i tyto údaje pak mohou být snadno zneužity k jiné trestné činnosti.

Doplňující odkazy


Adresa stránky: http://www.hoax.cz/scam419/od-drerik-russel-20120820/
Alternativní odkaz: http://www.hoax.cz/index.php?section=scam419&action=hoax_detail&id=1221

Naši partneři

Týdny mediálního vzdělávání - NA PRAVDĚ ZÁLEŽÍ
Projekt E-Bezpečí
MANIPULÁTOŘI.CZ
Internetem Bezpečně
Konference SECURITY
Hustej INTERNET
NEŠLAPE.CZ - NEŠLAPE Vám počítač? Odvirování PC, zrychlení počítače, ...
Viry.cz
PARANOIA.CZ
AVAST!
Check Point
Safer Internet
ToolStore - Nářadí, nástroje, pomůcky, nože, kvalitní rukavice

Podpořte nás

Bitcoin:
Bitcoin: 183jkMBfXdzYzK93vUPmrchohjLtLb3sDn
Bitcoin adresa:
183jkMBfXdzYzK93vUPmrchohjLtLb3sDn

Ikona pro Vás

HOAX.cz

Hoax.cz je archivován

WebArchiv - archiv českého webu

Doporučujeme

ZvolSi INFO - Surfařův průvodce po internetu
No More Ransom! Dekryptovací nástroje.
Právě dnes
RigoloKids - kvalitní dětské oblečení a doplňky z prémiových materiálů
Antivirové centrum
ER.cz - Přesměrování pro Váš web zdarma
CZilla
soom.cz
IMPROVE ACADEMY s.r.o.
Holičství, pánské kadeřnictví v Třebíči
Včelařství Špaček - kvalitní med a včelí produkty
Jógové studio Marcel Třebíč Havlíčkovo náb. 37
JÓGA TŘEBÍČ Jógové centrum v Třebíči.
Jóga s Pepou pro začátečníky a pokročilé