Rychlé vyhledávání

Reklama

My Najdrahšie v Pánovi (20150128)

První výskyt: 01.2015

Text hoaxu

My Najdrahšie v Pánovi,


Kalvárie pozdravy k vám v mene nášho Pána Ježiša Krista. Ja som pani radosť Adama z Kuvajtu. Bola som vydatá pánovi Emmauel Adama, ktorý pracoval s Kuwait veľvyslanectvo v Pobreží Slonoviny na deväť rokov pred tým, než zomrel v minulom roku. Zobrali sme sa za jedenásť rokov bez dieťaťa. Môj manžel zomrel po krátkej chorobe, ktorá trvala iba štyri dni. Pred jeho smrťou sme sa obaja znova narodili kresťania.
 
Môj drahý, ja viem, že ste sa prekvapenie na prijatie tohto listu, ale ako dieťa živého Boha, mali by ste vedieť, že naše cesty nie je jeho cesty. Má Biblia mi hovorí, že pracuje v mnohých ohľadoch a všetko funguje k dobrému tým, ktorí boli v Kristovi Ježišovi. V skutočnosti, to je tiež vedením Svätého Ducha Božieho, že som si vás v poslušnosti a lásky k
  splniť želanie svojho zosnulého manžela, že som podporovaných ku sláve Božej. Chcem, aby ste pochopili, že táto benevolencia je v napĺňaní túžby a rozhodnutia môjho zosnulého manžela, ktorý som presvedčiť, aby sa uskutočniť.
 
Od smrti svojho milovaného manžela, rozhodol som sa znovu vydať, alebo si dieťa mimo môj domov manželov, ktorý Biblia je proti. Keď môj zosnulý manžel bol nažive uložila sumu o 3,5 milióna amerických dolárov ($ 3,500,000.00) v banke tu v Abidjan Pobreží Slonoviny. V súčasnej dobe tieto peniaze je stále v banke.
 
V poslednej dobe, môj doktor mi povedal, že by som sa nebude trvať po dobu deviatich mesiacov v dôsledku môjho problému rakoviny. Ten, ktorý ma najviac znepokojuje je môj mŕtvica choroba. Potom, čo poznám môj stav som sa rozhodol venovať tento fond na charitatívne organizácie, cirkvi, kresťanské organizácie, alebo pravý veriaci, ktorý bude využívať tieto peniaze tak, ako som ísť v tomto dokumente poučiť.
 
Chcem tento fond má byť použitý
  pre detské domovy, školy, kostoly, vdov, a menej Privilege ľudí v šírení slovo Božie, a uistite sa, že je zachovaná dom Boží. Biblia z nás pochopiť, že "Požehnaný je ruka, ktorá dáva". Vzal som toto rozhodnutie, pretože nemám žiadnu dieťa, ktoré zdedí tieto peniaze a môj manžel príbuzní sú neveriaci, a ja nechcem úsilie môjho manžela, že budú používané neveriaci.
 
Nechcem situáciu, kedy budú tieto peniaze použité v tomto bezbožným spôsobom. To je dôvod, prečo som prijatie tohto rozhodnutia. Nebojím sa smrti a preto viem, kam idem. Ja viem, že budem mať v lone Hospodinovom. Exodus 14 VS 14 hovorí, že "pán bude bojovať môj prípad a ja budem držať môj mier". Nepotrebujem žiadnu telefonickú komunikáciu v tomto smere, pretože mojom zdravotnom stave a prítomnosti príbuzných môjho zosnulého manžela okolo mňa vždy snaží tvrdiť, tieto peniaze odo mňa a môj manžel odišiel pre mňa. Ja nie
  chcem, aby vedeli o tomto vývoji. U Boha je všetko možné.
 
Budem chcieť, aby ste zvládnuť na vlastnú päsť, pretože môj zdravotný stav mi nemôže dovoliť, ako som bol umiestnený na lekársky dialýze skontrolovať pravidelne. Aj ja píšem tento list s pomocou sestry, ktorý používa, aby mi pomohol. Budem chcieť, aby ste mi poslať vaše celé meno a adresu, takže môžem prisahať na čestného vyhlásenia pod prísahou, že vás oficiálne a legálne schválené ako najbližší príbuzný do tohto fondu tak, že aj keď som mŕtvy vašu požiadavku do tohto fondu v banka nebude pochýb. Budem Vám zasielam čestné vyhlásenie prísahy a potvrdenie o uložení tohto fondu bezprostredne po miestoprísažné vyhlásenie je pripravený.
 
Akonáhle dostanem Vašu odpoveď dám vám kontakt na banky v Abidjan Pobreží Slonoviny, kde sa tie peniaze uložený svojím milovaným manželom. Budem sa tiež vydá vám čestné vyhlásenie pod prísahou, že budú legálne a oficiálne schváliť vás
  najbližšieho príbuzného a nového príjemcu do fondu spolu s vyhlásením o vklade tohto fondu, ktorý môj zosnulý manžel z ktorého sa vyplácajú peniaze v banke. Chcem, aby ste vždy modliť za mňa, pretože Pán je môj pastier.
 
Má šťastie, že som žil život hodný kresťana. Každý, kto že chce slúžiť Pán ho musí slúžiť v duchu av pravde.
 
Chcem, aby si poslať nasledujúce položky ku mne sprievode čestného vyhlásenia:

(1) Vaše celé meno ................

(2) Vaša adresa ....................

(3) Vaša Štátny ....................

(4) Váš Vek / pohlavie ........................

(5) Vaša profesia ........................

(6) Váš rodinný stav ..................

(7) Váš telefón s priamou voľbou číslo ..............

(8) Vaše foto ...................... ...............

ja
  potrebujeme tieto informácie je veľmi naliehavé. Akékoľvek oneskorenie vo svojej odpovedi mi dá pokoj v získavaní inú osobu za rovnakým účelom.
 
Ja som dúfal, že dostanete rýchlu odpoveď.
Zostaňte požehnal v Pánovi.
Váš v Kristovi
Pani radosť Adama....

Princip podvodných dopisů - SCAM 419

Podvodná skupina rozešle obdobné podvodné dopisy na milióny adres. Pisatel(ka) se většinou vydává za Nigerijského občana, ale nebývá žádnou výjimkou i jiná země.
Cílové adresy jsou posbírané z mnoha různých zdrojů po celém světe. Podvodné gangy mohou využít vlastní nástroje pro sběr adres nebo některou databázi koupit.

Pak už stačí jen čekat, až se někdo na podobný e-mail nachytá. Přestože se to zdá neuvěřitelné, počet naivních lidí, které zláká snadná vidina bohatství, bývá několik procent. Mezi nimi jsou i lidé s vyšším vzděláním, doktoři a právníci.

Jakmile oběť odpoví, podvodníci s vyžádají potřebné informace, aby mohli transakci uskutečnit. Pokud je dotyčná osoba nedůvěřivá, mají podvodníci pro ni připraveny falešné dokumenty, certifíkáty, zfalšovaná potvrzení třetích stran, údajně zapojených do obchodu a nechybí ani připravené internetové stránky falešných bank nebo fiktivních přepravních společností, na nichž si nedůvěřivá oběť může "ověřit" podstrčené informace.

Plánovaný převod peněz se z nějakého fiktivního důvodu nepovede a podvodníci začnou tahat z oběti peníze na nečekané výdaje - různé poplatky a úplatky. Případně jsou požadovány různé doklady a informace. Vše trvá tak dlouho, dokud je postižený ochotný platit.

V některých případech se stalo, že zločinci žádali oběť o návštěvu Nigérie nebo jiné země k dokončení transakce. Zde pak dojde k setkání falešnými nebo se zkorumpovanými úředníky. Postupně se začnou se objevovat další problémy a pro jejich vyřízení je potřeba uhradit další poplatky. Pokud se oběť snaží z obchodu vycouvat, bývá různě vydírána. V některých případech byla dokonce i zavražděna.

Na podvodné dopisy nedoporučuje reagovat, protože se tím potvrdí funkčnost adresy a na ni pak mohou být zasílány další podvodné nabídky, falešné loterie a podobně.
Rozhodně se vyvarujte zasílání různých soukromých údajů, čísla pasu nebo dokonce jeho fotokopií, protože i tyto údaje pak mohou být snadno zneužity k jiné trestné činnosti.

Adresa stránky: http://www.hoax.cz/scam419/my-najdrahsie-v-panovi-20150128/
Alternativní odkaz: http://www.hoax.cz/index.php?section=scam419&action=hoax_detail&id=1359

Naši partneři

Týdny mediálního vzdělávání - NA PRAVDĚ ZÁLEŽÍ
Projekt E-Bezpečí
MANIPULÁTOŘI.CZ
Internetem Bezpečně
Konference SECURITY
Hustej INTERNET
NEŠLAPE.CZ - NEŠLAPE Vám počítač? Odvirování PC, zrychlení počítače, ...
Viry.cz
PARANOIA.CZ
AVAST!
Check Point
Safer Internet
ToolStore - Nářadí, nástroje, pomůcky, nože, kvalitní rukavice

Podpořte nás

Bitcoin:
Bitcoin: 183jkMBfXdzYzK93vUPmrchohjLtLb3sDn
Bitcoin adresa:
183jkMBfXdzYzK93vUPmrchohjLtLb3sDn

Ikona pro Vás

HOAX.cz

Hoax.cz je archivován

WebArchiv - archiv českého webu

Doporučujeme

ZvolSi INFO - Surfařův průvodce po internetu
No More Ransom! Dekryptovací nástroje.
Právě dnes
RigoloKids - kvalitní dětské oblečení a doplňky z prémiových materiálů
Antivirové centrum
ER.cz - Přesměrování pro Váš web zdarma
CZilla
soom.cz
IMPROVE ACADEMY s.r.o.
Holičství, pánské kadeřnictví v Třebíči
Včelařství Špaček - kvalitní med a včelí produkty
Jógové studio Marcel Třebíč Havlíčkovo náb. 37
JÓGA TŘEBÍČ Jógové centrum v Třebíči.
Jóga s Pepou pro začátečníky a pokročilé