Rychlé vyhledávání

Reklama

Diskuse : Na bodnutí včelou a vosou hlínu


Marie
12.07.2014 v 18:53
Protože jsem to již četla, tak jsem dnes hned po včelím bodnutí postupvala dle návodu. Vůbec to nepomohlo, prst otekl a ruka svědí až k lokti. Takže příště : žádná hlína a spíše octový obklad.

MUDr.
12.11.2013 v 20:03
Jenom hlupák tomuto může věřit. Ano, souhlasím s tím, hlína je dobrý studený obklad, ale nic víc, kromě nebezpečných anaerobních bakterií, v ní není. Tady Honza měl asi z pekla štěstí, že se nenakazil klostridii či něčím podobným. Cpát si špínu do rány opravdu není nic rozumného. Takže Honzo, příště dodržuj radši pravidla hygieny a dej si na to čistý studený obklad. Raději riskuj, že otečeš, než že dostaneš tetanus :-)

Honza
24.10.2013 v 19:58
Myslete si co chcete, ale vyzkoušel jsem to osobně na sobě po dvou bodnutí a ono to FUNGUJE! Navzdory všem učeným doktorům a zažitým klišé léčení! Žádný otok, žádná reakce. Teď doktore čum! Co ty na to? Je tady samozřejmě možnost nákazy např. Tetanem to je, ale nejvíce spojené s hnojením chlévskou mrvou ne?

Lukas
11.09.2013 v 22:28
No tak účinky zeminy nevím, ale jak se píše v návodu \"vytáhnout\" žihadlo - tak to je to nejhorší, co můžeš udělat:-( když žihadlo vytáhneš - všechen jed, který je v žihadle se dostane do těla - takže si dáš maximum dávky:-) Takže žihadlo se nesmí vytahovat! Ale musí se SEŠKRÁBNOUT z kůže, aby jed zůstal v jedovém váčku - takže nevytahovat, ale seškrábnout - tím se dostane do těla minimum jedu. Pak je účinné mýdlo, nebo cibule - aby neoteklo..

DanBel
07.06.2013 v 17:52
Na stipnutie osou ci vcelou oddedavna pouzivame cokolvek, co \"zalepi\" vpich - oliznuty bonbon, namoceny cukr atd. Potom nedojde k opuchu. To mame velakrat vyskusane. Ale u alergikou, ktory sa dusia ako reakcia na aj male mnozstvo jedu by som s takovouto radou nespoliehal.

TS
27.02.2013 v 15:43
Aý mě nějaká bodne, tak to zkusím a pak napíšu... ;-)

MUDr.Robert Pleskot
03.02.2013 v 09:06
Hlína je vlhká a chladná, jako studený obklad jistě bude fungovat. Krom toho je také plná půdních baktérií, z nichž některé jsou opravdu smrtící. Očkování proti tetanu je naštěstí u většiny lidí, zvláště dětí funkční, ale Clostridium tetani není jediná anaerobní potvora, která se v hlíně běžně vyskytuje. Naprosto jistě je tato metoda nebezpečná pro silné alergiky, kteří ztratí několik minut nezbytných pro včasný dojezd ZZS, anebo podání jediného léku, který na extrémně silnou alergickou reakci funguje - nitrosvalový adrenalin. Souhnně - opravdu raději čistší obklad. MUDr.Pleskot, lékař ZZS, odborný garant projektu ZDrSEM - výuka první pomoci zážitkem

Štěpánka
22.01.2013 v 10:56
Tak dnes 22. 1. 2013, my přišela zpráva poprvé. Jo jo, jak říká moje babička, každou nemoc vytáhne hlína... hlína hrobníkova pro ty pomalejší.

Miška
17.01.2013 v 23:48
Ja si teda ososbne nemyslim ze je to take nezmyselne. Samozrejme clanok je riadne pritiahnuty za vlasy. Nie som ziaden lekar ani vcelar a ani nic podobne,ale myslim si ze minimalne na schladenie ta hlina zmysel ma(nejaka vlhka). Moj dedo s rodinou s humorom spomina ako si ako maly chlapec dal cez seba vrece ako ochranu a zacal palickou dobat do vcelieho/osieho (?) hniezda.Samozrejme to cele obil,padlo a vcely mu do vreca nalietali.Jeho mama ho schytila a zacala valat a obalovat hline. Doteraz dakuje za recept starych mam.

Pěna
17.01.2013 v 14:52
Nestačím se divit, co jsou lidé schopni vymyslet :D

Vložit příspěvek do diskuse

















Jméno:
E-mail:
Text zprávy:
Potvrzovací kód:
 
Příspěvky v diskusi jsou nezávislými příspěvky návštěvníků a čtenářů serveru HOAX.cz a nemusí být vždy v souladu s názory provozovatele nebo osob přímo spojených se serverem HOAX.cz
Provozovatel serveru HOAX.cz nemůže zasahovat do obsahu příspěvku, ale vyhrazuje si právo celý příspěvek odstranit, bude-li obsahovat urážky, sprosté výrazy nebo případnou reklamu.
Pokud jste dostali upravenou verzi hoaxu, nevkládejte ho, prosim do, komentáře, ale zašlete na adresu info@hoax.cz, kde bude v nejbližším možném termínu přidán jako další verze hoaxu nebo jako úplně nový hoax.

Naši partneři

Týdny mediálního vzdělávání - NA PRAVDĚ ZÁLEŽÍ
Projekt E-Bezpečí
MANIPULÁTOŘI.CZ
Internetem Bezpečně
Konference SECURITY
Hustej INTERNET
NEŠLAPE.CZ - NEŠLAPE Vám počítač? Odvirování PC, zrychlení počítače, ...
Viry.cz
PARANOIA.CZ
AVAST!
Check Point
Safer Internet
ToolStore - Nářadí, nástroje, pomůcky, nože, kvalitní rukavice

Podpořte nás

Bitcoin:
Bitcoin: 183jkMBfXdzYzK93vUPmrchohjLtLb3sDn
Bitcoin adresa:
183jkMBfXdzYzK93vUPmrchohjLtLb3sDn

Ikona pro Vás

HOAX.cz

Hoax.cz je archivován

WebArchiv - archiv českého webu

Doporučujeme

ZvolSi INFO - Surfařův průvodce po internetu
No More Ransom! Dekryptovací nástroje.
Právě dnes
RigoloKids - kvalitní dětské oblečení a doplňky z prémiových materiálů
Antivirové centrum
ER.cz - Přesměrování pro Váš web zdarma
CZilla
soom.cz
IMPROVE ACADEMY s.r.o.
Holičství, pánské kadeřnictví v Třebíči
Včelařství Špaček - kvalitní med a včelí produkty
Jógové studio Marcel Třebíč Havlíčkovo náb. 37
JÓGA TŘEBÍČ Jógové centrum v Třebíči.
Jóga s Pepou pro začátečníky a pokročilé