Rychlé vyhledávání

Reklama

Rakovina prsu používáním antiperspirantu

První výskyt: 05.1999

Text hoaxu

Verze 1

Jednou z příčin vedoucích ke vzniku rakoviny prsu je pouzívání ANTIPERSPIRANTU.

Vetsina výrobku pro osobní odsmradování jsou tzv.antiperspiranty / deodoranty. Jdete domu a mrknete se na obal.
Deodorant je v pohode, antiperspirant nikoli. Jak poznáte antiperspirant?
Krome toho, ze by antiperspirant melo být napsáno na obalu, coz bohuzel není vzdy pravidlem, je hlavní slozkou antiperspirantu Aluminium Chlorohydrate nebo neco tomu velmi podobného. Dulezité je v tomto prípade to Aluminium! Jde o slouceninu hliníku, jejímz úkolem je proniknout do pokozky a blokovat funkci potních zláz. Je-li na obalu výrobku pod nadpisem slození (Ingredients) napsáno vsechno mozné jiné nez Aluminium, jedná se s nejvetsí pravdepodobností o pouhý deodorant, který voní, ale neblokuje pritom proces pocení.(Mozná ale taky koukáte na zubní pastu, prásek do peciva)
Duvody, proc mít z antiperspirantu obavy, milé dámy, jsou zde:
Lidské telo vyuzívá nekolik oblastí, kudy vylucuje skodliviny (toxiny): v jamkách, co máte na opacné strane kolen, za usními boltci, v oblasti trísel a v podpazí. Skodliviny jsou tudy vylucovány ve forme potu neboli perspirace. Antiperspiranty, jak jiz jméno napovídá, pocení zabranují. Tím potlacují schopnost tela vylucovat v podpazních jamkách prirozeným zpusobem toxiny. Tyto toxiny ovsem magicky nezmizí. Kdyz je telo nemuze vyloucit pocením, ukládá je, a to do nejblizsích lymfatických uzlin - v oblasti podpazí. Jak známo, témer vsechny rakovinné nádory (tumory) v prsech se objevují ve vnejsím horním kvadrantu prsu. Tedy presne tam, kde se lymfatické uzliny nacházejí.

Dalsí dukazní materiál:
Muzi jsou, jak známo, méne náchylní (nikoli vsak imunní) k rakovine prsu vyvolané pouzivanim antiperspirantu. Duvodem je fakt, ze muzi si
zpravidla nevyholují podpazní jamky a vetsina naneseného antiperspirantu tak ulpí na ochlupení a není prímo nanásena na kuzi. Zeny, které aplikují antiperspirant prímo na cerstve oholenou pokozku podpazních jamek, (k cemu je paradoxne mnozí výrobci, napr. Gillette, prímo nabádají), zvysují své riziko jeste víc. Holení totiz odstranuje vrchní vrstvy staré pokozky a narusuje její povrch, címz usnadnuje chemikáliím v oblasti podpazí rychlé pronikání do hlubin tela. Tak. A tez si navíc uvedomte, ze hliník a jeho slouceniny jsou na seznamu látek podezrelých z napomáhání zniku Alzheimerovy choroby (to je ta, co vám z mozku udelá ementál s peknými velkými dírami, coz se navenek projevuje jako predcasná, rapidne postupující senilita koncící smrtí)

PROSÍM predejte tyto informace vsem, na kterých vám zálezí. Rakovina prsu se v poslední dobe stává az hrozne castým (smrtelným) onemocnením.

Uvedomení muze v tomto prípade zachranovat zivoty.

A pokud snad máte k mým slovum neduveru, doporucuji vám provést si malý pruzkum sami. Ujistuji vás, ze dospejete ke stejnému záveru.


Verze 2

Rakovina prsu - doporučuji přečíst
Mile zeny a holky, které jste v mém adresáři, dostala jsem zajímavý mail ohledne rakoviny prsu a jedné z jejich možných příčin - už několik let (po jednom doporučení) pečlivě čtu složení při výběru přípravků pro hygienu v oblasti podpaží a vyhýbám se všem, jehož součástí  je "aluminium zirkonium" a tento mail mě v tomto mém počinu jen utvrdil!!!
Dobrý den přeji.
Tento mail je skutečně velmi důležitý pro Vás všechny mladé, starší a ty v nejlepším věku.
Léta používám antiperspirant - kuličku od firmy Nivea. A hle, v podpaží se mně udělaly červené měkké a tvrdší a tvrdé boule a tak jsem začala běhat po doktorech o sto šest. A výsledek ? Nemám se holit a nemám používat antiperspiranty!!!!!!!!!!!!!!! Jak úžasné doporučení!!!!!!!!!!! Tak se holím zásadně večer, používám deodorant od firmy Just, který je vyroben z bylinek.

RAKOVINA PRSU 
Jednou z příčin vedoucích ke vzniku rakoviny prsu je používání ANTIPERSPIRANTU. Většina výrobku pro osobní odsmraďování jsou tzv. antiperspiranty deodoranty. Jdete domu a mrknete se na obal.
Deodorant je v pohodě, antiperspirant nikoli. Jak poznáte antiperspirant? Kromě toho, ze by antiperspirant mělo být napsáno na obalu, což bohužel není vždy pravidlem, je hlavní složkou antiperspirantu Aluminium Chlorohydrate nebo něco tomu velmi  podobného. Důležité je v tomto případě to Aluminium! Jde o sloučeninu hliníku, jejímž úkolem je proniknout do pokožky                     a blokovat funkci potních žláz. Je-li na obalu výrobku pod nadpisem složení (Ingredients) napsáno všechno možné jiné než Aluminium, jedná se s největší pravděpodobností o pouhý deodorant, který voní, ale neblokuje přitom proces pocení.
Důvody, proč mít z antiperspirantu obavy, milé dámy, jsou zde: Lidské tělo využívá několik oblastí, kudy vylučuje škodliviny (toxiny): v jamkách, co máte na opačné straně kolen, za ušními boltci, oblasti třísel a v podpaží. Škodliviny jsou tudy vylučovány ve formě potu neboli perspirace. Antiperspiranty, jak již jméno napovídá, pocení zabraňují. Tím potlačují schopnost těla vylučovat v podpažních jamkách přirozeným způsobem toxiny. Tyto toxiny ovsem magicky nezmizí. Když je tělo nemůže vyloučit pocením, ukládá je, a to do nejbližších lymfatických uzlin - v oblasti podpaží. Jak známo,  téměř všechny rakovinné nádory (tumory) prsů se objevují vnějším horním kvadrantu prsu. Tedy přesně tam, kde se lymfatické uzliny nacházejí.
 Další důkazní materiál: Muži jsou, jak známo, méně náchylní (nikoli vsak imunní) k rakovině prsu vyvolané používáním antiperspirantu. Důvodem je fakt, ze muži si zpravidla nevyholují podpažní jamky a většina naneseného antiperspirantu tak ulpí na ochlupení a není přímo nanášena na kůži. Ženy, které aplikují antiperspirant přímo na čerstvé oholenou pokožku podpažních jamek, (k čemu je paradoxně mnozí výrobci, např. Gillette, přímo nabádají), zvyšují své riziko ještě víc. Holení totiž odstraňuje vrchní vrstvy staré pokožky a narušuje její povrch, čímž usnadňuje chemikáliím v oblasti podpaží rychlé pronikání do hlubin těla. A též si navíc uvědomte, ze hliník a jeho sloučeniny jsou na seznamu látek podezřelých z napomáhání zniku Alzheimerovy choroby (to je ta, co vám z mozku udělá ementál s pěknými velkými dírami, což se navenek projevuje jako předčasná, rapidně postupující senilita končící smrtí).
PROSÍM předejte tyto informace všem, na kterých vám záleží.
Rakovina prsu se v poslední době stává až hrozne častým (smrtelným) onemocněním. Uvědomění může v tomto případě zachraňovat životy. A pokud snad máte k mým slovům nedůvěru, doporučuji vám provést si malý průzkum sami.
Ujišťuji vás, ze dospějete ke stejnému závěru.

Vyjádření odborníka nebo zainteresované osoby

Ze dne: 23.5.2007

Vážený pane Džubáku,

stále tuto zprávu považujte za fámu.
Nevíme nic o tom, že by existovala seriózní studie, která by nebezpečí antiperspirantů potvrzovala.

Moc zdraví

PhDr. Zuzana Joukalová
vedoucí Centra komunikace s veřejností
a tisková mluvčí Masarykova onkologického ústavu


Ze dne: 25.5.2007

Vážený pane Džubák,

zvýšené riziko onemocnění rakoviny prsu bylo popsáno v jedné nepříliš velké a kvalitní studii. S jejími závěry moc nesouhlasím - nádory prsu vznikají na základě vzájemné souhry mnoha rizikových a ochranných faktorů, jejichž kombinace u dané ženy dá určité individuální riziko onemocnět. Podrobnosti najdete na www.koc.cz - sekce pro veřejnost - riziko vzniku karcinomu prsu.

S pozdravem

As. MUDr. Jan Novotný, PhD.
Onkologická klinika VFN a 1. LF UK


Doplňující odkazy


Adresa stránky: http://www.hoax.cz/hoax/rakovina-prsu-pouzivanim-antiperspirantu/
Alternativní odkaz: http://www.hoax.cz/index.php?section=hoax&action=hoax_detail&id=401

Naši partneři

Týdny mediálního vzdělávání - NA PRAVDĚ ZÁLEŽÍ
Projekt E-Bezpečí
MANIPULÁTOŘI.CZ
Internetem Bezpečně
Konference SECURITY
Hustej INTERNET
NEŠLAPE.CZ - NEŠLAPE Vám počítač? Odvirování PC, zrychlení počítače, ...
Viry.cz
PARANOIA.CZ
AVAST!
Check Point
Safer Internet
ToolStore - Nářadí, nástroje, pomůcky, nože, kvalitní rukavice

Podpořte nás

Bitcoin:
Bitcoin: 183jkMBfXdzYzK93vUPmrchohjLtLb3sDn
Bitcoin adresa:
183jkMBfXdzYzK93vUPmrchohjLtLb3sDn

Ikona pro Vás

HOAX.cz

Hoax.cz je archivován

WebArchiv - archiv českého webu

Doporučujeme

ZvolSi INFO - Surfařův průvodce po internetu
No More Ransom! Dekryptovací nástroje.
Právě dnes
RigoloKids - kvalitní dětské oblečení a doplňky z prémiových materiálů
Antivirové centrum
ER.cz - Přesměrování pro Váš web zdarma
CZilla
soom.cz
IMPROVE ACADEMY s.r.o.
Holičství, pánské kadeřnictví v Třebíči
Včelařství Špaček - kvalitní med a včelí produkty
Jógové studio Marcel Třebíč Havlíčkovo náb. 37
JÓGA TŘEBÍČ Jógové centrum v Třebíči.
Jóga s Pepou pro začátečníky a pokročilé